Šta je CARBOfit tretman

Deo tela koji se tretira hermetički je zatvoren u specijalnoj komori ispunjenoj stoprocentnim ugljen-dioksidom iz koje je prethodno izvučen ambijentni vazduh.

Efikasnost Carbo terapije zavisi od koncentracije ugljen-dioksida, površine tela koja se tretira, dužine trajanja seanse, broja i učestalosti tretmana.

Tretman traje 45-60 minuta u zavisnosti od indikacije u jednom vrlo prijatnom ambijentu koji vam pruža divan osećaj relaksacije. Da bi se ubrzalo dejstvo ugljen-dioksida u CARBOfit-u pre tretmana telo se priprema u sauni (10-15 min) na temperaturi 50-60° C.

Obično se preporučuje minimum 7 tretmana (2-3 nedeljno) da bi se osetio dugotrajni efekat.

Optimalan broj seansi zavisi od indikacije.

Tretman CARBOfit-om je potpuno prirodan i može se neograničeno ponavljati bez ikakvog rizika.

Za vreme tretmana u CARBOfit-u ugljen-dioksid prolazi kroz kožu. Njegova povećana koncentracija u potkožnom sloju dovodi do povećanog oslobadjanja kiseonika - "Bohr efekat". Uvećana koncentracija kiseonika u tkivima poboljšava mikrocirkulaciju i metabolizam u ćelijama. Carbo terapija nalazi svoju primenu u svim situacijama kada je telu, (koži, potkožnom tkivu, mišićima, ligamentima), povećana potreba za kiseonikom radi regeneracije i rehabilitacije.

Ispitivanjima je dokazano da je periferna cirkulacija ubrzana 3-7 puta nakon tretmana u CARBOfit-u.